Mala Šola I

Ustvarite trde temelje za vašega pasjega prijatelja! Če imate novopečenega mladička ali odraslega psa, ki še ni bil vključen v nobeno obliko šolanja, je ta tečaj odličen za vas. Naš cilj je ustvariti trdno osnovo in graditi pozitiven odnos med vami in vašim kosmatincem.

V rani mladosti je mladič najbolj učljiv in pridobiva največ znanj in izkušenj za nadaljnje življenje s svojim vodnikom. Prav je, da ga vodnik pri tem usmerja na pravo pot. Priporočamo, da s šolanjem pričnete takoj, ko mladič pride v novi dom. Pod strokovnim vodstvom boste sproti reševali težave, ki se lahko pojavljajo v času odraščanja psa. Mladiča boste lažje pravilno vzgojili, kot pa odpravljali že naučena neželena vedenja. Tečaj pa ni namenjen izključno mladičem, temveč psom vseh starosti brez predznanja. V tečaju se bomo predvsem posvetili izgradnji odnosa vodnik-pes.

Kaj se bomo naučili

  • socializacija psa (privajanje na najrazličnejše vplive iz neposredne okolice, delo v urbanem okolju, navajanje na stvari, ki jih bo srečeval v vsakdanjem življenju, kot je česanje, čiščenje zob, striženje krempljev, nošenje nagobčnika, pregled pri veterinarju …),
  • hoja ob vodniku na popuščenem povodcu,
  • učenje odpoklica (pes v vsaki situaciji, tudi ob motnjah, pride k vodniku),
  • učenje pravilne komunikacije s psom,
  • spoznavanje svojega psa (nagoni, kaj psa motivira, odnos do ljudi in psov),
  • spoznavanje telesne govorice psov in kako psi komunicirajo med seboj in z nami,
  • vzpostavljanje navezave med vodnikom in psom,
  • izgradnja pravilne igre,
  • učenje osnov za vaje poslušnosti, kot so: »sedi«, »prostor«, predpriprava za vajo “poleg”.

Vodnik psa

Najbolje je, da pasjo šolo obiskuje vedno isti vodnik, torej tisti, ki ga pes v družini najbolj upošteva. Za otroka-vodnika priporočamo najnižjo starostno mejo 12 let po predhodnem dogovoru s starši o pogojih, pod katerimi bo moral delati otrok s psom v skupini in doma. Za otrokovo varnost odgovarjajo starši, ki ga v šolo prijavijo s pisno izjavo.

Delo bo potekalo v skupini, da se psi navadijo sodelovati z vodnikom tudi ob prisotnosti drugih psov. Skupine bodo ustvarjene po starosti in velikosti psa. Ob koncu tečaja se pripravi kratka predstavitev osvojenega znanja s podelitvijo društvenega priznanja.

Prijavite se na Mala Šola I

Za prijavo, prosim, kliknite na spodnji gumb in izpolnite prijavni obrazec. Po prejemu vaše prijave vam bomo posredovali vse potrebne informacije in skupaj bomo določili termin našega prvega srečanja.

Prijavi se

Kontakt

Informacije

Kinološko društvo Ljubljana
Pot za Brdom 10
1000 Ljubljana

Uradne ure: Torek in četrtek (17.00 - 19.00)
Telefon društva: 01 257 61 11
E-poštni naslov: [email protected]

Predsednik društva: Žiga Gaberc (070 866 488)