Obvestilo o zasebnosti

Zadnja posodobitev 1.2.2024

To obvestilo o zasebnosti za Kinološko društvo Ljubljana (“mi”, “nas” ali “naš”) opisuje, kako in zakaj lahko zbiramo, hranimo, uporabljamo in/ali delimo (“obdelujemo”) vaše podatke, ko uporabljate naše storitve (»Storitve«).

Imate vprašanja ali pomisleke? Branje tega obvestila o zasebnosti vam bo pomagalo razumeti vaše pravice in izbire glede zasebnosti. Če se ne strinjate z našimi pravilniki in praksami, ne uporabljajte naših storitev.

1. KATERE PODATKE ZBIRAMO?

Osebni podatki, ki nam jih razkrijete.

Na kratko: zbiramo osebne podatke, ki nam jih posredujete.

Zbiramo osebne podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete, ko se registrirate v storitvah, izrazite interes za pridobitev informacij o nas ali naših izdelkih in storitvah, ko sodelujete v dejavnostih v storitvah ali kako drugače, ko stopite v stik z nami.

Občutljive informacije.

Ne obdelujemo občutljivih informacij.

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, morajo biti resnični, popolni in točni, o morebitnih spremembah teh osebnih podatkov pa nas morate obvestiti.

Podatki samodejno zbrani.

Na kratko: nekatere informacije – na primer vaš naslov internetnega protokola (IP) in/ali značilnosti brskalnika in naprave – se zbirajo samodejno, ko obiščete našo spletno stran.

Samodejno zbiramo določene podatke, ko obiščete, uporabljate ali krmarite po spletni strani. Ti podatki ne razkrivajo vaše specifične identitete (kot je vaše ime ali kontaktni podatki), lahko pa vključujejo podatke o napravi in uporabi, kot so vaš naslov IP, značilnosti brskalnika in naprave, operacijski sistem, jezikovne nastavitve, napotitveni URL-ji, ime naprave, država, lokacija , informacije o tem, kako in kdaj uporabljate naše storitve, in druge tehnične informacije. Te informacije so potrebne predvsem za vzdrževanje varnosti in delovanja naših storitev ter za našo interno analizo in namene poročanja.

Kot številna podjetja tudi mi zbiramo podatke s piškotki in podobnimi tehnologijami.

2. KAKO OBDELUJEMO VAŠE PODATKE?

Na kratko: vaše podatke obdelujemo za zagotavljanje, izboljšanje in upravljanje naših storitev, komuniciranje z vami, za varnost in preprečevanje goljufij ter za skladnost z zakonodajo. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi za druge namene z vašim soglasjem.

3. KDAJ IN S KOM DELIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Na kratko: informacije lahko delimo v posebnih situacijah, opisanih v tem razdelku, in/ali z naslednjimi tretjimi osebami.

Vaše osebne podatke bomo morda morali deliti v naslednjih primerih:

Poslovni prenosi. Vaše podatke lahko delimo ali prenesemo v povezavi z ali med pogajanji o kakršni koli združitvi, prodaji sredstev podjetja, financiranju ali nakupu celotnega ali dela našega poslovanja drugemu podjetju.

Poslovni partnerji. Vaše podatke lahko delimo z našimi poslovnimi partnerji, da vam ponudimo določene izdelke, storitve ali promocije.

4. ALI UPORABLJAMO PIŠKOTKE IN DRUGE TEHNOLOGIJE ZA SLEDENJE?

Na kratko: za zbiranje in shranjevanje vaših podatkov lahko uporabljamo piškotke in druge tehnologije sledenja.

Za dostop ali shranjevanje informacij lahko uporabljamo piškotke in podobne tehnologije sledenja. Posebne informacije o tem, kako uporabljamo takšne tehnologije in kako lahko zavrnete določene piškotke, so navedene v našem obvestilu o piškotkih.

5. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE?

Na kratko: Vaše podatke hranimo tako dolgo, kot je potrebno za izpolnjevanje namenov, opisanih v tem obvestilu o zasebnosti, razen če zakon zahteva drugače.

Vaše osebne podatke bomo hranili samo toliko časa, kolikor je potrebno za namene, določene v tem obvestilu o zasebnosti, razen če je daljše obdobje hrambe zahtevano ali dovoljeno z zakonom (kot so davčne, računovodske ali druge pravne zahteve).

Če nimamo nobene stalne zakonite poslovne potrebe po obdelavi vaših osebnih podatkov, bomo take podatke izbrisali ali anonimizirali ali, če to ni mogoče (na primer, ker so bili vaši osebni podatki shranjeni v varnostnih arhivih), bomo varno shraniti vaše osebne podatke in jih izolirati od kakršne koli nadaljnje obdelave, dokler ni mogoč izbris.

6. ALI ZBIRAMO PODATKE OD MLADOLETNIKOV?

Na kratko: Zavestno ne zbiramo podatkov od otrok, mlajših od 18 let, in jim jih ne tržimo.

Zavestno ne zbiramo podatkov od otrok, mlajših od 18 let, in jim jih ne tržimo. Z uporabo storitev izjavljate, da ste stari najmanj 18 let ali da ste starš ali skrbnik takega mladoletnika in se strinjate z uporabo storitev za takega vzdrževanega mladoletnika. Če izvemo, da so bili zbrani osebni podatki uporabnikov, mlajših od 18 let, bomo deaktivirali račun in sprejeli razumne ukrepe za takojšen izbris takih podatkov iz naših evidenc. Če izveš za kakršne koli podatkesmo morda zbrali od otrok, mlajših od 18 let, nas kontaktirajte na [email protected].

7. KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE DO ZASEBNOSTI?

Na kratko: svoj račun lahko kadar koli pregledate, spremenite ali ukinete.

Preklic vašega soglasja: Če se za obdelavo vaših osebnih podatkov zanašamo na vaše soglasje, ki je lahko izrecno in/ali implicitno soglasje, odvisno od veljavne zakonodaje, imate pravico, da svoje soglasje kadar koli prekličete. Svoje soglasje lahko kadar koli prekličete tako, da nas kontaktirate preko kontaktnih podatkov, ki so navedeni v razdelku “KAKO NAS LAHKO KONTAKTIRATE GLEDE TEGA OBVESTILA?” spodaj.

Vendar upoštevajte, da to ne bo vplivalo na zakonitost obdelave pred njenim umikom niti, kadar to dovoljuje veljavna zakonodaja, ne bo vplivalo na obdelavo vaših osebnih podatkov, ki se izvaja na podlagi zakonitih razlogov za obdelavo, ki niso soglasje.

Podatki o računu

Če želite kadar koli pregledati ali spremeniti podatke v svojem računu ali ukiniti svoj račun, lahko:

Na vašo zahtevo za ukinitev vašega računa bomo deaktivirali ali izbrisali vaš račun in podatke iz naših aktivnih baz podatkov. Vendar pa lahko obdržimo nekatere podatke v svojih datotekah, da preprečimo goljufije, odpravimo težave, pomagamo pri morebitnih preiskavah, uveljavimo naše pravne pogoje in/ali izpolnimo veljavne pravne zahteve.

8. ALI POSODABLJAMO TO OBVESTILO?

Na kratko: Da, to obvestilo bomo po potrebi posodobili, da bomo ostali skladni z ustreznimi zakoni.

To obvestilo o zasebnosti lahko občasno posodobimo. Posodobljena različica bo označena s posodobljenim datumom in posodobljena različica bo začela veljati takoj, ko bo dostopna. Priporočamo vam, da pogosto pregledujete to obvestilo o zasebnosti, da boste obveščeni o tem, kako varujemo vaše podatke.

9. KAKO NAS LAHKO KONTAKTIRATE GLEDE TEGA OBVESTILA?

Če imate vprašanja ali komentarje o tem obvestilu, nas lahko kontaktirate po pošti na: 

Kinološko društvo Ljubljana

Pot za Brdom 10,

1000 Ljubljana

10. KAKO LAHKO PREGLEDATE, POSODOBITE ALI IZBRIŠETE PODATKE, KI JIH ZBIRAMO OD VAS?

Na podlagi veljavne zakonodaje vaše države imate morda pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov, ki jih zbiramo od vas, spremeniti te podatke ali jih izbrisati. Če želite zahtevati pregled, posodobitev ali izbris vaših osebnih podatkov, izpolnite in oddajte zahtevo za dostop posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Kontakt

Informacije

Kinološko društvo Ljubljana
Pot za Brdom 10
1000 Ljubljana

Uradne ure: Torek in četrtek (17.00 - 19.00)
Telefon društva: 01 257 61 11
E-poštni naslov: [email protected]

Predsednik društva: Žiga Gaberc (070 866 488)