logo

Šonc Grega

- Vodnik reševalnega psa

Najprej da se predstavim, ime mi je Grega in sem član Kinološkega društva Ljubljana že od leta 2003.
Ko so starši, že v moji rani mladosti pripeljali domov eno belo kosmato snežno kepo na štirih nogah, se ni nobenemu sanjalo, da me bo pasja taca zaznamovala vse do današnjih dni. V letu 2003 je vstopila v moje življenje že tretja pasja taca, psička Šija(bela labradorka). Z njo sem se tudi včlanil v KD Ljubljana, v upanju, da opraviva šolanje; socializacijo in tečaj osnovne poslušnosti z zaključnim izpitom. Po opravljenem izpitu B-BH, sva takoj pristopila v Enoto reševalnih psov na našem društvu in v štirih letih opravila vse potrebne izpite za delo reševalnega psa. Opravila sva tudi licenco pri ERPS (SIP,MERP), in bila skoraj desetletje v sestavu skupine za iskanje pogrešanih oseb kjer sva sodelovala pri okoli 50 iskalnih akcijah. V letu 2012 se nama je pridružila Jerca – iste pasme in tudi z njo sem opravil potrebne izpite, pridobila je licenco in se pridružila skupini SIP v ERPS.
Na žalost se je najina kariera hitro končala zaradi bolezni sklepov in svoje sile in znanje sva preusmerila k usposabljanju novih vodnikov pri ERPS. V letu 2014 sem pristopil k usposabljanju za inštruktorja reševalnih psov in leta 2016 tudi pridobil licenco. Od takrat sem tudi aktivni inštruktor v ERPS na Kinološkem društvu Ljubljana.
…ni ga lepšega ko zarana spokaš ta kosmatega v avto in gas proti planinam, na vrhu pa za nagrado še plen podeliva, kaj več o tem pa…, se vidimo 😉

 • Jera 1Jera

  Pasma: labradorec
  Poležen: 11. 11. 2012

   

  Opravljeni izpiti:

  BBH, RH FL-A, RH-TA

   

   

 • grega-soncŠija

  Pasma: labradorec
  Poležena: 1. 3. 2003 *14.07.2016


  Opravljeni izpiti:

  B-bh, RH T-A, RH T-B, RH FL-A, RH FL-B, RH L-A,


   

  Območne enote 2014
Date: 18 junija, 2016