logo

Režun Karmen

- inštruktorica za osnovno šolanje in EPR

Kolikor daleč v otroštvo se lahko spomnim, vedno sem si želela imeti svojega psa. Ta dolgoletna želja se mi je izpolnila leta 1998, ko je k nam prišla zlato rumena kepica.

Z zlato prinašalko Peo sva se skupaj učili, kakor sva najbolje znali. Ker pa menim, da je s psom fino tudi nekaj aktivno delati, sem se odločila, da se priključim reševalnim psom. S tem sva s Peo združili prijetno s koristnim in tako sem aktivno vstopila v svet kinologije.

S Peo sva v kratkem času opravili vse izpite za reševalnega psa in se od leta 2001 redno uvrščali v Skupino za iskanje pogrešanih in Mobilno enoto reševalnih psov (MERP). Uspešno sva opravili tudi mednarodni preizkus usposobljenosti reševalnega para za iskanje v ruševinah. V letu 2007 sem opravila izpit za inštruktorja za delo reševalnih psov. Medtem sem dobila še eno zlato prinašalko, Kerry, in tudi njo sem izšolala za reševalnega psa.

Na povabilo kolegov sem se leta 2004 začela izobraževati za inštruktorja osnovne vrste. S časom sem prevzela vodenje tečajev Vzgoja mladega psa, Mala šola in Osnovna šola, kar mi je v veliko veselje.

Date: 06 januarja, 2012