logo

Milićević Sara

- inštruktorica za osnovno šolanje, vodja osnovne vrste RO

Po dolgem prepričevanju staršev, izbiri pasme in vzreditelja se mi je 22. avgusta 2006 izpolnila največja želja: dobila sem dvomesečno psičko Kalo pasme beagle. Vedela sem, da so beagli znani predvsem po tem, da zaradi svoje lovske narave pogosto uidejo in se vrnejo čez nekaj ur ali celo dni, zato sem bila odločena storiti vse, da bo Kala iskala mene in ne jaz nje. Najini sprehodi so bili dolgi in zelo aktivni. Izkoristila sem marsikatero priložnost, da se Kali skrijem, jo presenetim in s tem spodbudim k sodelovanju z menoj. Izvajali sva tudi vaje in različne trikce, vendar pa nama je manjkalo nekaj akcije, zato sva se v začetku leta 2008 vpisali v tečaj agilityja na KD Ljubljana ter se s tem podali na pravo kinološko pot. V agilityju sva kar hitro napredovali in se že septembra istega leta prvič pomerili na tekmi.

Zaradi Kalinega veselja do dela in sodelovanja z mano ter moje radovednosti sem se odločila, da podrobneje spoznava še eno kinološko disciplino, in sicer rally obedience. V tej disciplini od septembra 2011 tudi tekmujeva.

Da bi pridobila znanje in izkušnje, sem marca 2009 postala pomočnica inštruktorja agilityja, septembra 2012 pa še pomočnica inštruktorja osnovnega šolanja. Leta 2012 sem obiskala tečaj KZS za vodje osnovne vrste začetnega tečaja športnih psov, leta 2013 pa sem se udeležila teoretičnega in praktičnega izobraževanja strokovnega kadra RO. Opravila sem tudi oba izpita ter tako pridobila naziva Vodja osnovne vrste začetnega tečaja športnih psov ter Vodja osnovne vrste RO. Redno se udeležujem tudi permanentnih izobraževnaj, ki jih organizirata Komisija za RO ter Komisija za šolanje pri KZS.

V prostem času pa se s Kalo še vedno sprehajava, učiva novih trikcev, trenirava osnovno poslušnost in se predvsem zabavava, saj menim, da tako pridobivava nova znanja in veščine ter s tem krepiva najin odnos.

Date: 22 maja, 2012