logo

Godler Urška

- pripravnica za osnovno šolanje

Že od malih nog sem si želela psa, vendar se mi je ta velika želja uresničila šele pomladi 2010, ko sem dobila mešanko Quby. Sprva nisem imela kinoloških ambicij, vendar sem že v tečaju male šole spoznala, da se želim bolj aktivno ukvarjati s svojim psom. Čeprav nisem izbirala psa za delo, se je Quby s svojo željo po sodelovanju z mano in vsestransko nadarjenostjo izkazala za odlično izbiro.

Najin prvi korak v pasji šport je bil rally obedience, v katerem še vedno zelo uspešno tekmujeva. Na treningih sva med drugim opazovali vodnike, ki s svojimi psi trenirajo agility in se konec leta 2013 odločili, da se preizkusiva še v tej disciplini. Quby je na treningih hitro napredovala in že po nekaj mesecih sva šli na prvo tekmo, tudi pri agilityju nama uspehi niso tuji, seveda pa so pričakovanja sorazmerna z njenimi fizičnimi sposobnostmi. Prav ljubezen do agilityja je konec leta 2014 v moje življenje prinesla še bordersko ovčarko Witty. Zaradi želje po novih izzivih in čim širšem kinološkem znanju sem se z Witty spomladi 2015 pridružila tudi Enoti reševalnih psov KD Ljubljana.

V začetku leta 2016 sem dobila priložnost za sodelovanje pri šolanju psov kot pripravnica za inštruktorja, kar je zagotovo odlična priložnost da svoje znanje še obogatim in ga hkrati delim z novimi generacijami kinologov.

Poleg vseh treningov, vez s svojima psicama utrjujem tudi z učenjem novih trikcev in seveda dolgimi aktivnimi sprehodi.

Date: 31 januarja, 2016