logo

Peršuh Polona

S kinologijo sem se prvič srečala leta 1991, ko sem s psičko Nušo, mešanko med nemškim ovčarjem in novofundlandcem, začela obiskovati pasjo šolo. Takrat se je moja predstava o psih bistveno spremenila. Navdušenje nad komunikacijo s psi in nad pasjimi sposobnostmi me je gnalo, da sem tako ali drugače ostajala v stiku s kinologijo.

Ob nabiranju izkušenj pri šolanju svojih psov sem počasi začela v društvu delovati kot pomočnik in kasneje kot inštruktor. Ker me je pri delu s psi zaneslo tudi v agility, sem od leta 2005 inštruktor agilityja in osnovnega šolanja ter od leta 2010 sodnica za agility. Inštruktor osnovnega šolanja sem od leta 2007. Leta 2013 pa sem znanje še nadgradila in uspešno opravila izpit za RO inštruktorja.

S psi tekmujem že precej let, in to v različnih disciplinah (agility, rally obedience, b-bh), zato smo domov seveda prinesli že veliko zmag. Vendar nobena od njih ne odtehta zadovoljnih pogledov mojih psov, ko se družimo, pa naj bo to na travniku ali na še tako veliki tekmi.

Date: 06 januarja, 2012