logo

Slatinek Igor

- marker

Svojo kinološko kariero sem začel leta 1983 v Kinološkem društvu Ljubljana z nemškim ovčarjem, ki sem ga izšolal do izpita SCH 2 ter z njim sodeloval na več tekmovanjih. Aktivno sem sodeloval tudi pri šolanju psov za nadzor državne meje, ko sem bil na služenju vojaškega roka (JLA).

Po nekajletnem premoru sem se leta 2003 ponovno znašel v kinoloških vrstah in s psom Ianom Leomegyjem v letu 2009 zmagal na regionalnem tekmovanju šolanih psov v KD Ovčar Škofja Loka ter se v Krefeldu v Nemčiji udeležil svetovnega prvenstva nemških ovčarjev, WUSV 2009. V letu 2010 sem na državnem prvenstvu šolanih psov zasedel drugo mesto med posamezniki in prvo mesto ekipno.

V zadnjih letih sem opravil več licenc KZS s področja šolanja psov; tako sem zdaj vodja višje stopnje šolanja, marker ter polagalec sledi. V KD Domžale sem vodil tekmovalno skupino in se udeleževal seminarjev s področja šolanja psov doma in v tujini.

V letu 2012 sem z novim psom Gassanom Leomegyjem opravil vse tri višje IPO izpite in se s kolegi kinologi že pripravljam na naslednje  podvige …

Date: januar 19, 2012