logo

Korljan Rok

- marker

Rok in PaškoS kinologijo se ukvarjam od leta 1990, ko sem s svojo prvo psico pasme labradorec prišel na tečaj osnovnega šolanja v KD Ljubljana. Po opravljenem takratnem izpitu »A« sem se aktivno vključil v delo enote reševalnih psov in nato kot vodnik reševalnega psa v njej deloval kar nekaj let. V teh letih sem bil večkrat član mobilne enote reševalnih psov tako za iskanje v ruševinah kot tudi za iskanje na terenu.

Po karieri »reševalca« sem se začel ukvarjati s šolanjem psov po programih IPO, kar je bila moja želja še od takrat, ko sem v kinologiji deloval kot reševalec. S psico Uršo pasme malinois sva tekmovala na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Večkrat sva bila tudi člana državne reprezentance šolanih psov. Od uspehov bi poudaril osvojitev naslova državnega prvaka po programu IPO 3, deseto mesto na svetovnem prvenstvu šolanih psov FCI in dvanajsto mesto na svetovnem prvenstvu za belgijske ovčarje.

Po zaključku tekmovalne poti z Uršo sem se posvetil treniranju drugih tekmovalcev, in nekateri od njih dosegajo tudi hvalevredne rezultate na tekmovanjih najvišjega ranga. Kot kaže, pa bom tudi sam kmalu spet začel tekmovati v kategoriji šolanih psov, saj sva z belgijsko ovčarko Cheebo vis Major izpolnila še zadnji pogoj (izpit IPO 3) in bova lahko začela tekmovati.
Markersko licenco imam od leta 1992.

Moj moto: »STROKA in STROKOVNO!«

Date: 06 februarja, 2012