logo

Zalar Maša

- instruktorica za osnovno šolanje

Leta 2001 smo v družini kupili prvega psa, in sicer nemškega ovčarja Žila. Želja po dobro vzgojenem psu, s katerim bi lahko sproščeno preživljala čas, me je leta 2002 pripeljala v Kinološko društvo Ljubljana, kjer sva najprej obiskovala malo in osnovno šolo ter jo zaključila z uspešno opravljenim B-izpitom.

Po končani osnovni šoli sem si zaželela, da bi ostala v društvu, in se priključila skupini, ki se je šolala po programu IPO. Leta 2003 sva z Žilom uspešno opravila izpit IPO I, leta 2004 IPO II in leta 2006 IPO III. Redno sva se tudi udeleževala regijskih in državnih tekmovanj ter se večkrat uvrstila na oder za zmagovalce.

Izkušnje in znanje, ki sem jih pridobivala pri šolanju svojega psa, pa sem želela deliti tudi z drugimi, zato sem se vključila v strokovni kader društva. Na začetku sem sodelovala kot pripravnica, kasneje pa sem postala tudi inštruktor osnovnega šolanja.
Pri nabiranju novih izkušenj mi zdaj pomaga nemški ovčar Callas, s katerim skušava kar se da kvalitetno preživeti skupne urice.

Date: 01 januarja, 2012