logo

Vilar Andrej

- inštruktor ERP

Andrej Vilar , inštruktor za šolanje reševalnih psov.
Od malih nog so bili psi moja velika ljubezen. Poleg veselja do gibanja v naravi in prijateljevanja s štirinožci je bil naš družinski pes Sax najmočnejši razlog, da sem se začel leta 1995 ukvarjati s kinologijo.
Prvi izpit z mojim psom Sax-om sem opravil leta 1996. V naslednjem letu sva naredila oba izpita za reševanje iz ruševin ( R1 in R2 ).
Z aktivnim delom sva v naslednjih letih nadaljevala, tako da sva opravila prav vse predpisane izpite za reševalne pse (tudi vse tri lavinske izpite:L1, L2 in L3!).
V letu 2002 sva dosegla prvo mest po točkovanju na uvrstitvi za slovensko mobilno enoto reševalnih psov.
Od leta 2003 sem tudi inštruktor za šolanje reševalnih psov.
Do Sax ovega desetega leta življenja sva aktivno sodelovala v enotah reševalnih psov. Po desetem letu, ko se naši reševalni psi upokojijo, pa sva sodelovala še v šolanju in raznih predstavitvah reševanja po vrtcih šolah in drugje.
Resnično sem užival vsako uro druženja s Saxom. Upam, da je tudi on.
Sedaj nadaljujem reševalne aktivnost z malim parson russel terierjem po imenu Fox Meadows Firefox, krajšano Fox. Skupaj sva naredila korak naprej in poleg slovenskih preizkusov (izpit iskanja pogrešanih oseb, ruševinski izpiti, lavinski izpiti) pridobila tudi mednarodno licenco za reševanje iz ruševin (MRT).
Resnično uživam v druženju z našimi štirinožci in njihovimi ljubitelji. Upam, da bo še dolgo časa tako!

Date: 01 januarja, 2012