logo

Vidic Robert

- inštrukt za osnovno šolanje in ERP

Moje ime je Robert Vidic. S psi se družim in srečujem že od kar pomnim, pa naj so to bili naši družinski psi ali pa samo sosedovi mešanci. S šolanjem sem se začel ukvarjati v letu 2003, ko sem dobil svojo prvo psičko mešanko Bibo. Začela sva kot vsi začetniki, pri vzgoji mladega psa, preskočila v osnovno šolo in se po koncu le te odločila: DA, pridružila se bova Enoti reševalnih psov v KD Ljubljana, kjer sem še sedaj aktiven član.

Z Bibo sem opravil skoraj vse reševalske izpite, bil član Regijskih enot, član enote SIP in MERP, na žalost sem se moral zaradi nenadne bolezni od nje, v letu 2010, prezgodaj posloviti.

V letu 2006, sem se pridružil Komisiji za šolanje kot pomočnik inštruktorja, v letu 2008 sem opravil izpit za inštruktorja pri KZS za Vodjo osnovnega šolanja. V letu 2012 sem pridobil naziv inštruktor reševalnih psov 1. stopnje. V kinološkem društvu Ljubljana aktivno vodim tečaje od vzgoje mladega psa, preko male šole, pa vse do osnovne šole.

Trenutno imam svoje tri pse in sicer zlato prinašalko Gano, ki je zaradi težav s kolki v zasluženem pokoju, King Charles kavalir spaniela Samsona, s katerim sva v enoti za iskanje pogrešanih oseb in mladega mešanca Tena, ki pa še bo postal pravi reševalni pes.

V letu 2018 sem tudi prevzel vodenje Enote rešavelnih psov v kinološkem društvu Ljubljana.

Za svoje delo s psmi vedno pravim, da so za mene kot en velik “TABLETEK”, saj pri delu s psmi resnično uživam in je to resnično čas, ko lahko vse ostalo na svetu odklopiš.

Date: 02 januarja, 2012