logo

Velikonja Matej

- inštruktor za osnovno šolanje

Matej Velikonja

Prvega psa smo dobili v hišo, ko sem bil star komaj 3 leta. Od takrat ni minil dan brez psa. Veliko kinološkega znanja sem v rani mladosti črpal od svojega očeta, ki se je profesionalno ukvarjal s šolanjem policijskih in lovskih psov.

Leta 2006 se je skotila psička May, ki je postala prvi samo moj pes. Ko je bila še mladiček, sem se odločil, da jo bom izšolal za reševalnega psa. Svoje prve korake v svet reševanja sem začel v KD Nova Gorica, kasneje pa sem, zaradi študijskih in službenih obveznosti, nadaljeval šolanje v KD Ljubljana. Z May sva leta 2010 opravila svoj prvi izpit za reševalnega psa, do danes pa imava pod streho že skorajda vse. Svoje znanje izpopolnjujeva na rednih treningih v društvu in vsakoletnih taborih, vajah, tako doma kot v tujini. Oba sva tudi uvrščena v območne enote in enoto MERP, kjer  sodelujemo na iskalnih akcijah v Sloveniji in tujini.

Leta 2012 sem v društvu postal pomočnik inštruktorja, saj svoje kinološko znanje rad delim z drugimi. Pri Kinološki zvezi Slovenije sem leta 2013 opravil tudi inštruktorski izpit in s tem pridobil naziv “Vodja osnovne vrste začetnega tečaja šolanja športnih psov”.

Vsak pes lahko postane najboljši prijatelj, vendar samo s pravilno usmerjenim šolanjem. Skupaj bomo poskrbeli, da bo življenje z vašim spremljevalcem en sam užitek.

Date: 31 julija, 2011