logo

Lovrenčič Eva

- inštruktorica za osnovno šolanje in zabavno poslušnost

Odkar pomnim, sem imela rada živali. V zgodnjem otroštvu sem bila v stiku predvsem z mačkami. Te so me spremljale, vse dokler si nisem pri dvanajstih letih izprosila prvega psa.

Švejk je bil mešanec z nemškim ovčarjem. Bil je posrečen pes, tako nor na žogico, da bi zanjo naredil vse. Spremljal me je skoraj 13 let in slovo je bilo res težko. Moj drugi pes Fido je bil mešanec z labradorcem. Izjemen pes, ki mi je ogromno dal in me tudi veliko naučil. Zaradi bolezni je dočakal le 5 let in pol. Z njim sem »zajadrala« v kinološke vode. KD Ljubljana sem se najprej pridružila kot tečajnica v pasji osnovni šoli, po zaključku te pa sem v društvu ostala kot aktivna članica in sem to še danes. V začetku sem bila pomočnica v tečajih, kasneje pa sem že samostojno začela voditi tečaje vzgoje mladega psa ter male in osnovne šole. Pridobila sem tudi licenco za vodjo osnovne vrste tečaja šolanja psov. Delo s psi oz. ljudmi in psi mi je v užitek in mi nemalokrat da nov zagon po napornem delu v službi.

Moj tretji pasji spremljevalec, labradorec Tar, je res pravi labradorec. Zelo pripaden pes, ki to tudi jasno pokaže in je za hrano pripravljen narediti vse. Tekmujeva po programu B-Bh. Kasneje bova B-Bh popestrila še z rally obedienceom.

 

Date: 13 januarja, 2012