logo

Lončar Maja

- inštruktorica za osnovno šolanje, vodja šolanja RO

V pasji svet sem vstopila že pri 11 letih, ko sem po nekaj letih moledovanja dobila svojo prvo psičko Geo pasme irski seter. Vzgojila sem jo v prijetno pasjo spremljevalko, s katero sva preživeli veliko lepih trenutkov. Po njeni smrti sem začela iskati novega pasjega prijatelja. Odločila sem se, da se bom z naslednjim psom začela aktivneje ukvarjati s šolanjem.

Leta 2005 sem izbrala labradorko Roxy. Skupaj sva se podali v svet kinologije. Pridružili sva se osnovnim tečajem v KD Ljubljana in leta 2006 opravili izpit za psa spremljevalca B-BH. Nadaljevali sva z agilityjem in rally obedience – om. V obeh disciplinah sva leta 2007 začeli tudi tekmovati. V agilityju sva tekmovali v nivoju A1 in nadaljevali med veterani. V rally obedience – u pa sva opravili vse štiri izpite, RO-I, RO-II, RO-III in RO-IV, v najvišjem RO-IV razredu pa tekmujeva od leta 2013. Konec leta 2013 se je nama je na kinološki poti pridružil še mali Nemo pasme kooikerhondje. Tudi on se bo podal v svet tekmovanj v agilityju in rally obedience – u.

Sem vodja osnovne vrste začetnega tečaja športnih psov in vodja šolanja RO. Od leta 2010 vodim tečaje in tekmovalno ekipo RO v KD Ljubljana, od leta 2011 pa tudi tečaje osnovnega šolanja.

Date: 15 januarja, 2012