logo

Flere Mirko

- inštruktor za IPO programe

Sem inštruktor z dolgoletnim stažem, za nekatere že predolgim, a se ne morem odločiti, da bi opustil svoje otroške sanje – delati in se družiti s psom.

S kinologijo sem se začel ukvarjati že v mladih letih. Potem ko sem se preselil v bližino Ljubljane, sem leta 1977 postal član KD Ljubljana, kjer še danes sodelujem. V vseh teh letih sem doživel marsikaj, tudi prelepe trenutke s prijatelji vodniki in njihovimi psi. Čeprav sem (več kot dvajset let) inštruktor višjih stopenj po IPO (pred leti sem imel tudi markersko licenco), šolanja svojih psov nisem nikoli opustil. Ne morem si namreč zamišljati razvoja kinologije, če metode šolanja ne bi najprej v praksi preizkusil na svojem psu in šele potem svoje znanje prenesel na vodnike, ki so pripravljeni po tej metodi šolati svoje pse. Ne bom našteval uspehov ali neuspehov s svojimi psi, saj jih kinologi po večini poznajo, vendar pa sem na vse uspehe ponosen, saj smo jih dosegli jaz in moji psi.

Svoje znanje sem še vedno pripravljen deliti z ljudmi v svoji bližini. V vseh teh letih nikoli ni zmanjkalo uka željnih vodnikov, in nanje sem še posebno ponosen, saj so tudi s svojimi uspehi promovirali naše skupno delo ter delo in stroko KD Ljubljana. Težko bi ugotovil, koliko jih je bilo, lahko pa rečem, da jih je veliko upoštevalo moje zamisli in da so tudi s svojimi uspehi dokazali, da je vztrajanje pri mojem konceptu v vseh teh dolgih letih dalo solidne, ne bom ravno trdil, vrhunske rezultate. Če se motim, presodite drugi, jaz, če mi bo zdravje služilo, bom še naprej živel s psi.

Date: 20 januarja, 2012