logo

Dermastja Mateja

- inštruktorica za osnovno šolanje, vodja osnovne vrste RO

Odkar pomnim, sem ljubiteljica živali, predvsem psov. Svojega prvega psa sem dobila pri 12 letih, in sicer mešanca med nemško dogo in labradorcem. Ko me je Nero po hudi bolezni pri osmih letih zapustil, je domov prišel Jon, še en mešanec. Leta 2010 se mi je pridružil Kan, pasme border collie. Ker sem vedela, da ti psi potrebujejo ogromno zaposlitve, sem se včlanila v KD Ljubljana in s Kanom obiskovala osnovno šolanje. Po opravljenem izpitu B-Bh sem začela obiskovati tečaja rally obedience-a in agility-ja. Kmalu sva s Kanom začela tudi tekmovati v rally obedience-u, kjer dosegava kar lepe rezultate. Udeležila sva se tudi nekaj tekmovanj v poslušnosti po programu B-BH. Leta 2013 se je nama je pridružila še ena psička pasme border collie – Sparkle.

Šolanje psov po sistemu pozitivne motivacije me je zelo navdušilo, zato sem si zaželela tudi sama postati inštruktorica za osnovne tečaje. Tako od leta 2011 aktivno sodelujem v KD Ljubljana, najprej kot pomočnica inštruktorja osnovnega šolanja, od leta 2013 pa kot inštruktorica za osnovno šolanje. Prav tako sem leta 2013 pridobila naziv vodje osnovne vrste RO.

Želim si, da bi v prihodnosti pasje šole obiskovalo čim več tečajnikov, saj mislim, da je lahko le pravilno vzgojen in izšolan pes resnično srečen in le tak tudi pravi človekov družabnik.

 

Date: 23 maja, 2012