logo

Uspešen vikend za člane KD Ljubljana …

Člani Kinološkega društva Ljubljana smo 21. in 22. marca organizirali Memorial Teodorja T. Dreniga. (CACIT).

V soboto je potekalo tekmovanje po nižjih programih. Po programu ISP-B-bh so se vse naše predstavnice odlično uvrstile. Sara in Kala sta se povzpeli na najvišjo stopničko, Mateja in Kan pa sta zasedla 3. mesto. Polona je bila s psičko Eli sedma, Mateja pa je s Sparkle osvojila 11. mesto.
drenig 2015 bbhdrenig 2015 podelitev bbh

 

 

 

 

 

 

V nedeljo  pa je potekalo tekmovanje po programu IPO-VO  in po mednarodnih IPO programih (IPO1, IPO2, IPO3). Po programu IPO-1 je zmagala Joži z Doreen, po programu IPO-2 pa Irena  z Izi. Prehodni pokal za zmagovalca po programu IPO-3 se je letos vrnil v KD Ljubljana. Osvojil ga je Mirko, ki je s psom Reyem prikazal tudi najboljšo poslušnost. Drugo mesto je v najvišjem programu IPO-3 zasedel Igor S., ki je s psom Gassanom prikazal najboljšo obrambo in sled. Igor G. z Irkom, Boštjan s Funny in Vlado z Elchom so zasedli 5., 6. in 7. mesto. Mirko je z Reyem osvojil tudi naslov CACIT!

IMG_0412

IMG_0414IMG_0418Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji Drenigovega memoriala in prispevali, da je bil več kot uspešno izpeljan. Skupaj smo najboljši!

IMG_1269obrez

V soboto je v organizaciji Komisije za agility potekala Dobrodelna tekma v agility-ju. Teja je s psičko Linn naredila 1. pogoj za prestop v kategorijo A2/J2 in zasedla 10. mesto.

V nedeljo je na KD Duplica potekala, sedaj že tradicionalna, 4FUN RO tekma. Pred tekmo so bili tudi prvi letošnji RO izpiti. KD Ljubljana ponosno predstavlja nove rallyjašice in njihove pse, ki so včeraj opravile izpit RO-I: Irena in Liza, Anja in As ter Teja in Linn.

RO 2015

 

Naša Katja pa je opravila tudi praktični del izpita in s tem postala sodnica za rally obedience. Čestitamo!!!

DSCF3545Na 4FUN RO tekmi pa je nastopilo kar 17 tekmovalnih parov iz KD Ljubljana: Mateja s Kanom in Sparkle, Teja z Linn, Anja z Asom, Irena z Lizo, Maja z Roxy in Nemom, Polona z Eli in Loli, Eva z Elli, Sara z Minny, Renee s Toro, Vasilija z Ajšo in Baloo, Mateja z Rudijem, Mojca s Tyrom ter Alenka z Lučko. Bil je odličen trening za 1. državno tekmo RO, ki bo potekala 5. 4. 2015 v organizaciji KD Barje. Ta tekma pa bo še posebaj v spominu ostala naši Katji, saj bo njena 1. RO tekma, ki jo bo odsodila povsem samostojno.

Čez vikend pa so v organizaciji Enote reševalnih psov Slovenije (ERPS) potekali tudi izpiti za vodnike pripravnike. Jerneja in Francija loči le še izpit iz orientacije, ki bo organiziran naslednjo nedeljo, od naziva Vodnik pripravnik.