logo

Drenigov memorial 2014

Kinološko društvo Ljubljana je 29. in 30. marca organiziralo Memorial Teodorja T. Dreniga (CACIT).

Memorial se je za člane Kinološkega društva Ljubljana  tudi letos začel z obiskom groba Teodorja T. Dreniga na Ljubljanskih Žalah – s postavitvijo častne straže in položitvijo venca na grob.  Prvi uradni dan memoriala so se že v  zgodnjih jutranjih urah zbrali udeleženci, ki so tekmovali  po nižjih programih IPS-A in  IPS-B-Bh.  Po programu IPS-A so tekmovali le štirje in Vesna Hude (ŠKK Vrhnika) je zasedla  1. mesto  pred drugo uvrščenima Natašo Kušar (KD Maribor) in Natašo Pen (ŠKD Celeia).

Pri nastopih po novem programu ISP-BBH je bilo letos prijavljeno rekordno število tekmovalcev in  kar nekaj tekmovalcev  je svoje pse odlično odvodilo, kar se je pokazalo tudi v ocenah sodnika Rada Lukanca. Jože Gradišar (KD Trbovlje) je izpeljal program odlično, in prejel vseh 100 točk. 2. mesto je zasedla Barbara Flisar (KD Barje) s 96 točkami, tretje mesto pa sta si delili Barbara Kostanjevec (KD Maribor) in  Laura Štorman (KD Pluton).

V nedeljo pa je potekalo tekmovanje po programu IPO-VO  in po mednarodnih IPO programih (IPO1, IPO2, IPO3). Sledenje je potekalo na območju Mengša.

Sledenje je sodil Marjan Polajnar, Rado Lukanc poslušnost, obrambo pa Daniele Peres iz Italije. Markirali so Kristjan Pesjak in Janez Maze. Sodniki so zavzeto spremljali delo tekmovalcev in podali strokovno oceno.

Tudi letos so številni gledalci v nedeljo na poligonu društva lahko videli atraktivne vaje obrambe, napada in poslušnosti. Psi so pokazali obrambni nagon, pogum, vztrajnost in željo po delu ter so bili kljub visokim nagonom pripravljeni upoštevati povelja vodnikov.

Na memorialu so bili letos pasemsko najštevilčnejše zastopani belgijski ovčarji in nemški ovčarji, videli pa smo tudi francoskega ovčarja.

Zmagovalni pokal je letos osvojil Ivan Polesnik  (KD Pluton), ki  bil najboljši tudi na sledi. Najboljšo poslušnost je prikazala  Mojca Tominc (ŠKD Logatec), Drugo mesto je v najvišjem programu IPO-3 zasedel Mirko Flere (KD Ljubljana), ki je prikazal najboljšo obrambo.  Tretje mesto je zasedel  Igor Slatinek  (KD Ljubljana).

Uradni rezultati Memoriala T. Dreniga:

Program ISP-A
1. mesto:  Vesna Hude in Mawlch Erc (ŠKK Vrhnika)
2. mesto: Nataša Kušar in Bora (KD Maribor)
3. mesto: Nataša Pen in Bona Boltvinska (ŠKD Celeia)

Program  ISP-BBH
1. mesto:  Jože Gradišar  in Monte Gerass Emperor Rex (KD Trbovlje)
2. mesto:  Barbara Flisar  in Fina Primoži Slovenska vojska  (KD Barje)
3. mesto: Barbara Kostanjevec in Athos (KD Maribor)

Program IPO-VO
1. mesto:  Urška Razingar in Aja (KD Maribor)
2. mesto: Joži Papež in Doreen Badria´s Darling (KD Ljubljana)

Program IPO-1
1. mesto: Ivan Polesnik in Taurus (KD Pluton)
2. mesto: Irena Gmajnar in Kresnitschka vom Parchimer Land (KD Ljubljana)

Program IPO-2
1. mesto: Boštjan Novak in Funny château Schönwalde  (KD Ljubljana)
2. mesto: Vladimir Tupy in Elch von der Friesenklippe Milan (KD Ljubljana)

Program IPO-3
1. mesto: Ivan Polesnik  in Astor  (KD Pluton)
2. mesto: Mirko Flere in Rey vom Roten Milan (KD Ljubljana)
3. mesto: Igor Slatinek  in  Gassan Leomegy (KD Ljubljana)

Memorial se je zaključil z razglasitvijo najboljših in podelitvijo pokalov. Za tekmovalce in člane KD Ljubljana je tako minil še en uspešen Memorial T. Dreniga.

Ostali rezultati

Fotogalerija


Glavni sponzor tekmovanja:
aler

go natural- banner bosch-banner regal-banner now-banner