logo

Obiskali so nas otroci zaposlenih v Petrolu

Kljub počitnicam in visokim temperaturam je bilo poleti na našem poligonu vedno živahno. Konec avgusta pa so nas obiskali prav posebni gostje – otroci zaposlenih v Petrolu.

Namen obiska je bil seznanitev otrok s pravilnim ravnanjem ob srečanjem z neznanim psom in je predstavljal le del pestrega programa Aktivnih počitnic. Po uvodni predstavitvi pasem psov, ki so sodelovali v učni uri, so se otroci razdelili v dve skupini.

Prva skupina otrok se je seznanila s pravilnim ravnanjem ob srečanju z neznanim psom. Pravilnega približevanja tujemu psu so se aktivno učili s psi reševalci in tekmovalci v agiltyju. Seznanili so se tudi o raznolikosti pasem, o prehrani in zdravju psov, o pomenu socializacije oz. šolanja psov ter o »poklicih«, ki jih opravljajo oz. kako so psi koristni človeku. Drugi skupini otrok pa so člani reševalne enote društva predstavili praktično delo psov oziroma osnovne vaje pri učenju reševalnega psa od iskanja in nakazovanja pogrešanega do vaj poslušnosti in premagovanja ovir. Sledil je še prikaz atraktivnega agility-ja in različnih trikcev, ki so otroke še posebej navdušili. Skupini sta se po posamičnih predstavitvah zamenjali.

Obisk je potekal v prijetnem vzdušju in otroški smeh je dokazoval, da je strah, ki je bil pri nekaterih na začetku prisoten, izpuhtel. Fotografije pa povedo mnogo več kot lahko zapišemo.

[pwaplusphp image_size=”1600″ album=”ObiskOtrociPetrol2013″]

Na predstavitvi so sodelovali Neja s Kodo, Sara s Kalo, Polona s Popi in Eli, Gabriella z Baloo, Ljuba s Sabo, Janez z Deo in Peter z Inno.

Tudi za nas je obisk v prijetni družbi minil prehitro, otroci pa so se že peljali novim dogodivščinam naproti!