logo

Drenigov memorial 2013

Kinološko društvo Ljubljana je 6. in 7. aprila 2013 organiziralo Memorial Teodorja T. Dreniga (CACIT).

Za člane KD Ljubljana se Drenigov memorial vedno prične že v  petek, ko s častno stražo položimo venec na grob Teodorja T. Dreniga.  Prvi uradni dan memoriala so se že v  zgodnjih jutranjih urah zbrali udeleženci, ki so tekmovali  po nižjih programih IPS-A in  IPS-B-Bh.  Po programu IPS-A so tekmovali le trije in Nataša Pen (ŠKD Celeia) je zasedla  1. mesto  pred drugo uvrščenim Ivom Brglezom (KD Slovenska Bistrica).

Pri nastopih po programu ISP-BBH,  pa je veliko tekmovalcev svoje pse odlično odvodilo, kar se je pokazalo tudi v oceni sodnice Mojce Tominc. Dva tekmovalca sta dosegla kar 99 točk oziroma odlično oceno. Na najvišji stopnički bosta jutri na podelitvi stala kar dva vodnika: Karmen Petrej (ŠKD Celeia) in Jože Gradišar (KD Trbovlje). Tretjo mesto pa je s 95 točkami zasedel Radovan Vidali (KD Pluton).

V nedeljo je potekalo tekmovanje po programu IPS-C in po mednarodnih IPO programih (IPO1, IPO2, IPO3). Sledenje je potekalo na območju Mengša.

Marcel Vodovnik je sodil sledenje, Nenad Novak iz Hrvaške poslušnost, obrambo pa Miran Marš. Markirali Franci Balantič, Branimir Miklobušec in Janez Maze. Sodniki so zavzeto spremljali delo tekmovalcev in podali strokovno oceno.

Številni gledalci  so v nedeljo na poligonu društva lahko videli atraktivne vaje obrambe, napada in poslušnosti. Psi so pokazali obrambni nagon, pogum, vztrajnost in željo po delu ter so bili kljub visokim nagonom pripravljeni upoštevati povelja vodnikov.

Na memorialu so bili letos pasemsko najštevilčnejše zastopani belgijski ovčarji in nemški ovčarji, videli pa smo tudi francoskega ovčarja in velikega šnavcerja.

Zmagovalni pokal tudi letos ostaja v rokah aktualne državna prvakinja Maja Orešnik (KD Ljubljana), ki je prikazala tudi najboljšo obrambo (98 točk) in sledenje (96 točk).  Davorin Anžlovar (ŠKD Mirna), ki je tekmoval po programu IPO-1,  pa je prikazal najboljšo poslušnosti (94 točk). Drugo mesto je v najvišjem programu IPO-3 zasedel Mirko Flere (KD Ljubljana), tretje pa Elizabeta Košuta Arčon (ŠKK Vrtojba).

Uradni rezultati Meomoriala T. Dreniga:

Program ISP-A
1. mesto:  Nataša Pen in Bona Boltvinska (ŠKD Celeia)
2. mesto:  Ivo Brglez in Kimi (KD Slovenska Bistrica)

Program  ISP-BBH
1. mesto:  Jože Gradišar  in Monte Gerass Emperor Rex (KD Trbovlje)
1. mesto:  Karmen Petrej in Van Basco (ŠKD Celeia)
3. mesto: Radovan Vidali  in  Rey Hojsov  (KD Pluton)

Program ISP-C
1. mesto:  Joži Papež in Doreen Badria´s Darling (KD Ljubljana)

Program IPO-1
1. mesto: Davorin Anžlovar in Hellas Anlina´s (PKD Mirna)

Program IPO-3
1. mesto: Maja Oresnik in Galant vom Adlerauge (KD Ljubljana)
2. mesto: Flere Mirko in Rey vom Roten Milan (KD Ljubljana)
3. mesto: Elizabeta Košuta Arčon & Sancho Leomegy (ŠKK Vrtojba)

Ostali rezultati

Memorial se je zaključil z razglasitvijo najboljših in podelitvijo pokalov. Za tekmovalce in člane KD Ljubljana je tako minil še en uspešen Memorial T. Dreniga.

[pwaplusphp image_size=”1600″ album=”DrenigovMemorial2013″]

Glavni sponzor tekmovanja:

aler

 

bosch-bannernow-bannerregal-banner

                           go natural- banner