logo

Majcen Zvonko

- Vodnik reševalnega psa

Po izobrazbi inženir strojništva v prostem času pa ljubitelj psov, gora in zime. S psičko Asjo sva skupaj že 8 let in kot reševalni par aktivna od leta 2014. Imava opravljene izpite iz reševanja v naravi, iz ruševin in lavin. Sva aktivna člana enote za iskanje pogrešanih v naravi (ERPS SIP1) in enote za iskanje pogrešanih v ruševini (MERP).
Lansko leto se nama je pridružila še labradorka Nora, ki se ravno tako že pridno uči za reševalko. Uživam v delu s psi in če pri tem lahko še komu predam kakšen koristen nasvet je užitek še toliko večji.
Davnega leta 2009 ko sva z Asjo prvič stopila na poligon KD Ljubljana si še v sanjah nisem predstavljal da se bo to končalo v reševalskih vrstah in z dvema psoma v stanovanju. Ampak ko začneš delati s psom in ko vidiš kaj vse lahko skupaj počneta in dosežeta enostavno ne gre več drugače.

DSCF6742Asja

Pasma: mešanka
Poležena: 27. 5. 2009


Opravljeni izpiti:

B-bh, RH L-A, RH T-A, RH T-B, RH FL-A, RH FL-B


 

Območne enote 2014
Date: april 04, 2015

Stran uporablja piškotke. Če nadaljujete z ogledom te strani, se avtomatično strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij >>

Ta stran uporablja piškotke. Če nadaljujete z ogledom te strani, ne da bi spremenili nastavitve svojih piškotkov oz. če kliknete na gumb "Strinjam se" spodaj, pomeni da ste pristali na uporabo piškotkov.

Zapri